kancionál píseň č. 929

Deník z pouti do Litmanové

11. 12. 2011 16:25
Rubrika: Různé

přepis sms zpráv 

 

27.5. 2009 poledne
Tož mam za sebou 10km, ten prechod hranice byl trochu bloudivy, buzola byla velmi uzitecna. Nyni jsem dosel k fakt nadhernemu drevenemu kosteliku a prave zacina prset. Lezim na rohozi u dveri kostela, kde je malinka striska - zafoukava, takze jsem uplne cely prikryty plastenkou a mozna i trochu spocnu. Musim hodne jist, abych mel lehci batoh - med to vyresil za me - trosku se vylil :-) .

27.5.večer
Toz uz lezim ve spacaku a dokonce pod striskou se drevem, takze i susim obleceni, a pojidam spicek. Jsem u mesta Poronin, tedy mam skluz hodinu a pul (6km), ale dost jsem bloudil na zacatku u hranic, takze jsem pres 30km usel. Sel mnohdy velmi pomalu a presto se to da stihnout. Od toho deste me Pan zkousel ruznyma trampotama, takze to bylo dost narocne, ale nastesti me Pan nechce znicit, takze mi tu trampotu v nehorsim vzdy vzal. Vetsinou me ji zbavil, kdyz jsem sel okolo pomnicku ci kostylka. Toz chvala Panu, ze mi zehna.


28.05. 21:40:49
Dnas chvála Bohu vůbec nepršelo, snad aby mi všechno uschlo. Už ve spacáku večeřím medvídky :-) a začíná být vítr a nakonec taky déšť - tož snad plachta neproteče a nenafouká mi z boku (Pán mi z boku přidržuje pláštěnku ).
Mám skluz 2hod, jsem u Dursztynu. Jinak dnes jsem šel alternativou po silnici, protože pohory byly od včera promáčené a v sandálech to po rozblácených cestách příliš klouže.
.... Stala se dnes spousta pěkných "náhod". U pomníčku se vždy za někoho pomodlím - dnes za všechny z naší rodiny, za Andulku a Toma...

29.05.2009 22:45:09,
Tož dnešní den začal pěkně - ráno po snídani pršelo, takže jsem vyrazil a v první dědině nakoupil - v obchodu jsem potkal starou paní a popovídali jsme - zaslzela jak kdysi také poutničila - dala mi bonbóny a hůl (na mé cestě byli prý ovčáčtí psi) a ukázala kostel. Paní jsem za přijetí podaroval křížkem. Hůl se vskutku velmi hodila, ale na blátivý 25% kopec, který bych bez ní nevyšel. Dále jsem ale 2x dost bloudil a naprosto vysílen jsem došel do dědiny kde zrovna začínala pobožnost a mše. Doufaje, že se mě třeba kněz zeptá, kam kráčím a zda nepotřebuji přespat, tak nic. Po mši jsem měl pár sil, ale za chvíli jsem vydatně na obou nohách pocítil nové stržené puchýře. Přezul jsem se a po cestě potkal pětici dětí, kteří čekali na autobus. Dali jsme se do řeči a 2 asi desetileté děti, které si mě všimli již v kostele, mi začali nabízet přespání u babičky??? Je to ale jeden pokojíček na privátu, který má ve svém domku a najímá jej - tož spím v teple, se sprchou, peřinama... za 150,-Kč. Asi mě má Pán rád. Mám ale skluz skoro 4 hodiny. 

31.05.2009 00:53:59,
Tak jsem dorazil do Litmanové, ale na horu Zvir už nemám sil. Nedopatřením mi v poledne došel chleba a večer i voda, tak jsem byl nucen jít až sem a vyžebrat si to - chvála Bohu mám co jíst i na zítra.
Jinak dnešek byl ve znamení kopců a skal. Šlo to, ale pak už čím dál hůř, furt jsem odpočíval. Na kousek cesty se ke mně přidala jedna Polka - bez ní bych těžko zjistil, že modrá značka nemá most přes Dunajec, ale že je tam převozník, za půl eura. Cestou jsem potkal nějakou školu a jeden kluk kulhal, tak jsem řekl, že jsem doktor :-) a vyšetřil jej - je spadená příčná klenba, měl blbé boty.
Spím v něčem ala autobusová zastávka. Díky za modlitby, zítra snad tu horu vyšlapu - ale potřebuji zjistit, kdy tam jsou mše sv. - viz. www.horazvir.cz

31.5. 14:00
Zdravim od Panny Marie. Byl jsem rano na reckokaotlicke msi v dedine a ted na polske rimskokatolicke na hore. Nyni zde zacina slovenska reckokatolicka. Toz do 24hod snad budu doma.

31.05.2009 20:50:19,
"Na hoře byla pěkná zima a jeden místní mě pozval na čaj a pozval shodou okolností pana restauratéra z naší farnosti. Je tu 14 dní ubytovaný, tak budu spát u něho, ve vlastní posteli :-). Vašek"
 

Zobrazeno 589×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková